Font: IncreaseFont: NormalFont: Decrease
The Official Website of
Department Of Agriculture Sarawak

AGRICULTURE INSTITUTE, SARAWAK : PERUTUSAN PENGETUAAGRICULTURE INSTITUTE, SARAWAK : PERUTUSAN PENGETUA


Salam Sejahtera dan Salam 1 Malaysia.

Selamat Datang ke Laman Web Rasmi Institut Pertanian Sarawak. Saya berharap perkongsian maklumat ini dapat memberi sedikit sebanyak gambaran mengenai perkhidmatan yang disediakan oleh Institut kami di samping berkongsi maklumat dan aktiviti mengenai para pelajar sepanjang pengajian mereka selama dua tahun.

Institut Pertanian Sarawak merupakan tempat yang disediakan oleh Kerajaan Negeri Sarawak kepada para belia yang berminat dalam bidang pertanian tetapi tidak berpeluang untuk ke menara gading selepas menghabiskan zaman persekolahan di peringkat SPM. Peluang kedua ini bukan hanya memberi latihan kemahiran kepada para belia yang berminat dalam bidang pertanian, malah ia merupakan batu loncatan kepada para belia yang ingin melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi di menara gading.

Saya menyeru agar para belia yang berminat menceburi bidang pertanian untuk melayari terus maklumat kami dan semoga perkongsian maklumat ini dapat membimbing semua pihak untuk mendapatkan maklumat yang diingini.

Selamat melayari laman web rasmi Institut Pertanian Sarawak.MASSUMI BINTI BOJENG

Pengetua

Institut Pertanian Sarawak